Lappeenrannan Keskustateko 2023 on LOAS-Teatteri uusi opiskelijatalo

Lappeenrannan keskustateko –kilpailun 2023 voittajaksi valittiin LOAS-Teatteri opiskelijatalo                       

KATSO TIEDOTE TÄSTÄ

Lappeenrannan keskustateko -kilpailu on Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry:n vuotuinen kilpailu, joka järjestetään nyt neljättä kertaa. Sen tarkoitus on korostaa keskustan merkitystä kaupungille sekä löytää Lappeenrantaa ja sen positiivista mielikuvaa edistäviä asioita. Lappeenrannan kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana Elävät Kaupunkikeskustat ry:n kansallista kilpailua.

Keskustatekokilpailun voi voittaa jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tapahtuma- tai kulttuurituottaja, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia hyödyttävä tai ilahduttava teko, positiivista keskustakuvaa lisäävät infra- ja kaavoitusratkaisut, keskustan viihtyisyyden parantaminen, yritys, henkilö tai vaikka yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä Lappeenrannan ja keskustan hyväksi ja sen fiiliksessä. Voittajalla pitää olla myös valtakunnallista kiinnostavuutta ja merkittävyyttä, koska paikallisen kilpailun voittaja pääsee edustamaan Lappeenrantaa kansallisessa kilpailussa. LAKESin hallitus toimii kilpailun raatina.

Lappeenrannan keskustateko –kilpailun 2023 voittajaksi valittiin LOASin LOAS-Teatteri kaupungin ydinkeskustaan rakennettu opiskelijatalo.

Vuoden 2022 lopussa valmistui uudisrakennus LOAS – Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön LOAS-Teatteri opiskelijatalo ydinkeskustaan Anni Swanin kadun ja Valtakadun kulmaan. Talossa on 133 asuntoa, mitkä menivät kaikki heti. 200 opiskelijaa jäi vuoden vaiheessa ilman tuota haluamaansa asuntoa ja nyt sinne on hakijoita noin 500. Näille asunnoille on ollut todellinen tarve. LOASin on tarkoitus rakentaa vielä 200 asuntoa Skinnarilaan ja 100 – 150 asuntoa ydinkeskustaan. Talon sijainti on mahtava, kaikki palvelut ja bussipysäkit lähellä. Uusi talo on nostanut selvästi keskusta-asumisen suosiota LOASilla.

Raadin mielestä tämä ainutlaatuinen ja vetovoimainen uudisrakennus elävöittää keskusta-aluetta ja tuo paljon kaivattuja nuoria ja opiskelijoita Lappeenrannan ydinkeskustaan. Rakennus toteuttaa hienosti Lappeenrannan kaupungin keskustaa tiivistävää strategiaa keskustan elävyyden lisäämiseksi ja yritysten kannattavuuden tukemiseksi. Opiskelijat käyttävät runsaasti ympäristön palveluja, mikä näkyy jo yrityksissä. Opiskelijatalon tulo on tuonut yrityksille lisää asiakkaita ja vilkastuttanut myyntiä. Rakennus vastaa niin kaupungin kuin opiskelijoidenkin tarpeisiin.

Palkinto annettiin Toiminnanjohtaja Joonas Grönlundille ja talouspäällikkö Päivi Kortelaiselle LOAS – Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö, Arkkitehti SAFA Raimo Kasangolle, ARCO ARCHITECTURE COMPANY sekä toimitusjohtaja Jouni Pohjolaiselle, Rakennusliike Evälahti.

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry ja Lappeenrannan kaupunki ovat jäseninä yhdistyksessä. 

Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry:n HALLITUS

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Johanna Ruotsi

johanna.ruotsi@lakesry.fi

p. 044 337 6060