EHDOTA LAPPEENRANNAN KESKUSTATEKOA 2020!

Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry julistaa Lappeenrannan Keskustatekokilpailun 2020 avatuksi

Lappeenrannan Keskustatekokilpailu on Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry:n uusi vuotuinen kilpailu, jonka tarkoitus on korostaa keskustan merkitystä kaupungille sekä löytää Lappeenrannan mielikuvaa edistäviä asioita. Lappeenrannan kilpailu toimii samalla myös esikarsintana ja osana Elävät Kaupunkikeskustat ry:n uutta kansallista kilpailua.

  • Keskustatekokilpailuun etsitään Lappeenrannan keskustaan positiivisesti vaikuttavia asioita. Kilpailun voi voittaa jokin ilmiö, innovaatio, huikea tapahtuma, tapahtuma- tai kulttuurituottaja, onnistunut arkkitehtuuri, upea valaistus, kaupunkilaisia hyödyttävä tai ilahduttava teko, positiivista keskustakuvaa lisäävät infra- ja kaavoitusratkaisut, keskustan viihtyisyyden parantaminen tai vaikka yhteisöllinen teko, joka koetaan merkittävänä Lappeenrannan ja keskustan fiiliksessä.
  • Omia ehdotuksia kilpailuun voi lähettää 7.8. saakka osoitteeseen johanna.ruotsi@lappeenranta.fi otsikolla Lappeenrannan Keskustatekokilpailu 2020. Lappeenrannan aluekilpailun voittajan valitsee LAKESin hallitus.
  • Lappeenrannan alueellisen kilpailun voittajaehdotus pääsee edustamaan Lappeenrantaa kansallisessa kilpailussa, jossa EKK ry (Elävät Kaupunkikeskustat ry) valitsee ja palkitsee kansallisen voittajan syksyllä vuosikonferenssissa. Kansallisen palkinnon valitsijaraadissa ja jäseninä EKK:ry:ssä on mm. Kiinteistöliitto, Kaupan liitto, Päivittäistavarakaupan liitto, kaupunkien johtoa ja keskustakehittäjiä.

Ehdotuksen laadintaohje:

Kilpailuehdotus laaditaan yhdelle A4:lle, jossa kuvaillaan kilpailuehdotuksen kohde ja koko sisältö kattavasti, ehdotuksen tavoitteet, miten ne saavutettiin, mikä on sen vaikutus keskustalle ja mikä tekee ehdotuksesta erityisen. Lisäksi ehdotukseen voi liittää mahdollisesti valokuvia tai videolinkkejä. Ehdotuksen tulee sisältää myös ehdotuksen antajan nimi ja täydelliset yhteystiedot.

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on vuonna 1997 perustettu kaupunkikeskustojen kehittämisen valtakunnallinen kattojärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry ja Lappeenrannan kaupunki ovat jäseninä yhdistyksessä. 

Lisätietoja:

Lappeenrannan Kaupunkikeskusta – LAKES ry

Toiminnanjohtaja Johanna Ruotsi

johanna.ruotsi@lappeenranta.fi

p. 044 337 6060